Primul schimb al produselor cu marimea nepotrivita, este asigurat!
(+40)371491708
RO

11 Mituri despre Sutiene pe care le-ai crezut probabil intreaga ta viata

Home » Blog » 11 Mituri despre Sutiene pe care le-ai crezut probabil intreaga ta viata
26.03.2021

 

 

Sutienele – cele pe care uneori adorăm să le purtăm şi alteori detestăm să le purtăm. Cu toate că ne fac să ne simțim sexi atunci când nivelul încrederii noastre este scăzut, în momentul în care ajungem acasă, tot ce ne dorim este să renunțăm la ele și să ne îmbrăcăm în ceva mai confortabil.

 

Deoarece, hai să recunoaștem, cui îi place să fie încorsetată? Dar sunt unele lucruri pe care e posibil să nu le știi despre  sutiene. Noi o să vă prezentăm 11 mituri false!

 

 

1. Nepurtarea sutienului duce la lăsarea sânilor

 

Este o concepție greșită des întâlnită faptul că renunțarea la sutien ar duce la lăsarea pronunțată a sânilor. În realitate însă, ceea ce se întâmplă este faptul că sânii revin la forma lor naturală.

 

 

 

 

 

2.Purtarea sutienului în timpul nopții face sânii mai fermi

 

La fel cum sutienul nu joacă nici un rol în lăsarea sânilor, tot la fel de bine nici nu contribuie la fermitatea lor. De fapt, este chiar mai indicat să nu porți un sutinen noaptea, atunci când dormi pentru că acesta poate deveni inconfortabil, bretelele iritându-ți pielea.

 

 

 

 

 

3.Sutienele cu armătură pot crește riscul de cancer

 

Armătura este folosită pentru a oferi susținere sânilor și crează în același timp efectul de push-up. Nu au nici un alt scop în afară de acestea și nu cauzează nimic altceva. Nu există studii medicale sau cercetări în acest sens care să ateste faptul că vreun tip de sutien ar putea crește riscul de cancer.

 

Acest mit își are originea în anii '90 atunci când un grup de cercetători a răspândit zvonuri precum faptul că armătura sutienelor poate cauza toxine care ar pătrunde în țesutul sânilor amplificând astfel riscul de cancer.

 

 

 

  

  4.Sutienele în culori deshise nu sunt chiar atât de vizibile

 

Cât de des ai ales un sutien care are aceeași culoare ca și outfitul tău pentru zi? Destul de des, suntem siguri. În orice caz, asta nu te va ajuta ca  sutienul să pară mai discret. În schimb, culoarea nude a sutienelor le poate împiedica să pară vizibile prin haine.

 

 

 

5.Sânii neregulați au ca și consecință dormitului pe o parte

 

Factori precum gena, greutatea, la fel ca și exercițiile zilnice, sunt responsabili pentru determinarea tipului de sâni, mărimii și formei și cauza nu este poziția din timpul somnului. Dacă e să fim sincere, aproape toate femeile au o inegalitate minoră a dimensiunii sânilor.

 

 

 

 

 

6.Bustierele sport îți pot conferi sâni mai mari?

 

Dacă îți dorești sâni mai mari, bustierele de sport sunt modul prin care poți îi obții. Greșit! Singurul scop al unei bustiere pentru sport este acela de a conferi confort în timpul exercițiilor. Nu au nici un alt rol în afară de acesta. Acum știi de ce nu poți atinge o mărime mai mare la sutien purtând  bustiere sport tot timpul!

 

 

 

 

7.Sutienele au mărimi standarde

 

Aceasta este total deadevărat, și știi asta dacă ești tipul care a încercat diferite brand-uri. De fapt, mărimea sutienului depinde în mod dominant de brandul care îl relizează și măsurile standarde pe care le folosesc.  Așa că dacă îți dorești o potrivire perfectă cu linia corpului tău, ai putea arunca o privire la tabelul de mărimi înainte.

 

 

 

8.Poți să dezvolți cancer dacă porți sutienul în timpul nopții?

 

Acesta este un mit nefondat pe argumente precum mitul 2. Dormitul cu sutienul îmbrăcat în timpul nopții nu poate cauza cancer și nici nu poate să conducă la sâni lăsați. Nu există nici o evidență științifică care să confirme asta. Dacă te simți confortabil și comod în lenjeria ta preferată, nu ai nici un motiv pentru a te opri să faci asta în continuare.

 

 

 

 

 

9.Spălarea sutienelor în mașina de spălat este acceptată

 

Cu toate că spălarea sutienelor la mașina de spălat este o metodă rapidă și des întâlnită, nu este indicat acest lucru deoarece poate deterioara și micșora durata de viață a sutienului. Metoda optimă pentru ele este în schimb spalarea manuală.

 

 

 

10.Doar mărimea cupei contează

 

Atunci când cumperi un sutien, în mod firesc cel mai mare entuziasm pe care îl manifești este pentru mărimea perfectă a cupei, dar asta nu înseamna că trebuie să ignori mărimea circumferinței bandei elastice de sub cupe. Mărimea greșită a acesteia din urmă nu înseamnă doar faptul că porți mărimea greșită ci și îți poate cauza probleme de sănătate precum dureri de spate și dureri de umeri.

 

 

 

 

11.Poți să porți același sutien pentru 2 zile la rând?

 

Scuze că te dezamăgim dar nu poți și nu ar trebui să faci asta. În afara faptului că este neigienic datorită transpirației acumulate, sutienul își poate pierde elasticitatea  dacă nu îi lași un răgaz de 24 de ore.

 

Sperăm  că aceste mituri și argumente vă oferă o perspectivă mai clară asupra îndoielilor și întrebărilor pe care le-ați avut mereu despre sutiene. Luați în considerare aceste sfaturi atunci când vă îmbrăcați lenjeria.

 

 

 

 

 

Telefon
(+40)371491708
Adresa de email
contact@charme.ro
FacebookTwitterInstagramYoutube