Corsetul prin care se obtinea o silueta in forma de S la inceputul secolului XX era creat pentru a micsora talia, modeland corpul, astfel se realiza o silueta clepsidra.

1910

In 1910, datorita dezavantajelor corsetelor cu balene introduse in cusaturile pentru sustinere, Mary Phelps Jacobs (deasemenea cunoscuta ca Caresse Crosby) a inventat primul sutien cusand doua batiste imbinate prin snururi de legare. Patru ani mai tarziu, a creat un brevet pentru design-ul sau inventiv.



1920

In anii '20, idealul de frumusete promovat a facut trecerea de la formele pline la stilul adolescentin, zvelt. Femeile au inceput sa construiasca siluete fara o forma predefinita, lejeritatea devenind primordiala acum.

Odata ce imbracamintea a ajuns sa acopere din ce in ce mai putin partea superioara, lenjeria trebuia sa sufere modificari in concordanta. In locul pantalonilor si multiplelor substraturi de lenjerie au aparut slipii. Un alt trend era acela al purtarii dresuri sub genunchi. Pentru o mai buna sustinere a dresului se folosea o banda elastica pe rotula.


1925

Corsetele destinate zonei abdominale cat si cele clasice inca erau folosite in anii '20, doar ca intr-o forma diferita. Scopul noului stil era acela de a subtia si modela soldurile pentru o figura mult mai androgina, in locul unei siluete clepsidra.



1930

Lenjeria specifica anilor '30 capata un aer mult mai feminin. Braul a devenit mai scurt, iar sutienul a ajuns sa aibe un minim de sustinere comparativ cu corsetul.



1940

In timpul celui de-al doilea razboi mondial, datorita unei aprovizionari precare, femeile incep sa isi deseneze pe picior linii pentru a crea iluzia dresurilor cu dunga.


1944

S. H. and Company au fost primii care clasificat sutienele pe diferite marimi prin litera cupei si circumferinta bandei elastice de sub sani intr-o reclama din 1932. Aceasta metoda a fost repede adoptata de Warner si a devenit in scurt timp un standard in industria de lenjerie.



1946

Armatura sutineului a fost introdusa la inceputul anilor '30, dar nu s-a bucurat de o raspandire generala in randul fabricantilor, datorita deficitului de metale din cel de-al doilea razboi mondial. Dupa sfarsitul razboiului, acest stil care ofera sustinere sutienelor a inceput sa ia amploare. Primul sutien fara bretele (cel din imagine este creat de Jack Glick) oferea o alternativa la corsetele clasice atunci cand aveau rochii cu umerii goli.