Privind evolutia lenjeriei, vom observa ca aceasta a trecut de la elemente vestimentare care incorsetau la cele care ofera libertate in miscare si confort.

1820

Corsetul ia nastere in 1820. Rochiile cu talia accentuata ale anilor 1800 au fost cele care au determinat aparitia corsetelor lungi, fiind o necesitate pentru a contura silueta femeilor din aceasta perioada.

1850

La mijlocul secolului '19, siluetele se schimba devenind clepsidra, talia fiind puternic accentuata, acest lucru fiind posibil cu ajutorul snururilor amplaste pe partea anterioara a corsetelor si a pieselor de cusut precum balenele introduse in cusaturi.

Acest tip de incorsetare ingreuna procesul de respiratie.



1860

O alta piesa de lenjerie care ingreuna mersul este reprezentata de crinolina. Acest complex circular crea baza pentru o rochie ampla cu volum foarte mare.
 



1880

Odata cu volumul rochiilor ce incepe sa se micsoreze pe la sfarsitul secolului '19, rochiile ample devin mai putin frecvente. In schimb, design-ul corsetelor vine mixat cu jupoane cu pliuri pentru a crea o trecere lina dinspre zona soldurilor spre coapse.



1890

Pantalonii pana la genunchi cu volanase sunt piesa principala la sfarsitul secolul '19. Corsetele ce subliniau si modelau corpul aduceau si efecte benefice medicale precum tratarea durerilor de spate printr-o postura dreapta, corecta. In 1890 apar corsetele pentru copii.

De asemenea, aparitia corsetelor tip talie de viespe isi face simtita prezenta in aceeasi perioada, talia fiind subtiata intr-o maniera dusa la polul extrem, posibiliitatea de a respira intr-un asemenea corset fiind puternic ingreunata.­


1897

Aparitia capselor pentru inchidere in secolul '19, usureaza intreg procesul incorsetarii, nemai existand riscul ruperii materialului in timpul inchiderii fortate.


Daca iti doresti o piesa conceputa pe baza caracteristicilor acelei perioade
iti recomadam BELLE D'ISPAHAN CORSET. O linie brodata extrem de delicata, cu detalii si dantele decorative. Eleganta, romantica, seducatoare, in toate dimensiunile.