Lenjeria modelatoare a avut de-a lungul timpului o reputatie gresita. A fost mereu comparata cu un mijloc de tortura in numele frumusetii. Apoi, exista problema ca strange, aluneca formand cute sau e prea vizibila sub haine. Daca ai avut o experienta neplacuta cu lenjeria modelatoare este pentru ca ai ales gresit si nu si-a facut treaba. O lenjerie modelatoare bine aleasa te face sa te simti confortabil si frumos conturata. Noi am pregatit pentru tine un ghid de alegere a lenjeriei modelatoare.

La fel cum nu exista doua corpuri deopotriva, nu fiecare piesa de imbracaminte este destinata pentru orice forma. Acest ghid te va ajuta sa descoperi ce ti se potriveste, ca sa stii exact ce sa cauti cand vei vrea sa achizitionezi o piesa de lenjerie modelatoare.

1. Ce rezultat vrei sa obtii?

Cel mai important lucru pe care sa il ai in minte este ce rezultat vrei sa obtii si ce parte a corpului vrei sa o conturezi frumos. Calitatea materialulu si nivelul de control, compresia, va determina rezultatul.

Control redus
Ai niste mici cute pe care vrei sa le netezesti, astfel incat bluza sau fusta sa arate impecabili? Piesele de lenjerie modelatoare cu control redus vor netezi zonele problema si tu vei arata asa cum iti doresti.

Control mediu
Cauti sa iti accentuezi formele? Lenjeria modelatoare de control mediu este confectionata cu tesaturi suple, intinse, care se misca in acelasi timp cu corpul tau, adaugand fermitate formei tale. Acestea pot fi si foarte confortabile.

Control ridicat
Ai o ocazie speciala la care iti doresti sa arati uluitor (in timp ce mai poti si respira)? Piesele de control ridicat sunt perfecte pentru imbracamintea formala, precum rochii de mireasa, rochii de bal, rochii de seara si rochii de cocktail. Ar trebui sa te simti tonifiata si robusta, fara sa te simti constransa, altfel purtarea va fi un chin.

Oricat de ferm ar fi controlul lenjeriei modelatoare, nu trebuie sa te simti niciodata ca un carnat supradimensionat. Daca respiratia sau miscarea ta sunt restrictionate, incerca o marime mai mare.


2. Ce parte a corpului doresti sa evidentiezi?

Lenjeria modelatoare este ca imobiliarele: totul tine de locatie. Dar cum nu toti preferam acelasi lucru sau aceeasi locatie, depinde de tine ce parte a corpului doresti sa evidentiezi sau sa ascunzi, pentru a te simti confortabil.

Tot corpul
Daca vrei sa evidentiezi tot corpul incearca un body modelator sau o rochie modelatoare. Asigura-te neaparat ca are o deschidere usor accesibila.

Trunchiul
Daca esti constienta ca pliurile de piele suplimentare din zona burtii, a spatelui sau a bustului te fac sa te simti inconfortabil trebuie sa incerci un slip modelator cu talie inalta, care sa finiseze cutele suplimentare care se vad urat pe sub o bluza sau o rochia.

Fesele
Din cauza joburilor noastre care adeseori presupun statul pe scaun ore in sir, fermitatea feselor s-a diminuat. Acum exista insa dresuri modelatoare cu efect de push-up, care acopera cutele in plus, micile valuri, ridicand in acelasi timp fesele, pentru un efect mai ferm. Pe langa chiloti mai poti opta si pentru pantaloni scurti modelatori, daca vrei sa iti finisezi si forma picioarelor.


3. Alege lenjeria modelatoare in functie de forma corpului

Lenjeria modelatoare potrivita pentru tine depinde de tipul tau de corp. Indiferent daca forma corpului tau este mar, dreptunghi, clepsidra sau para, avem o recomandare pentru fiecare.

Forma de mar
Daca ai un bust amplu si partea abdomenului rotunda, cu umeri si solduri inguste, ai o forma de mar. Asta inseamna ca ai tendinta de a purta o greutate suplimentara in zona stomacului si abdomenului. Daca aceasta te impiedica sa te simti bine in imbracamintea preferata iti poti achizitiona un chilot modelator cu talie inalta sau un pantalon modelator.

Forma dreptunghi
Ai bustul mic, trunchiul drept, solduri subtiri si picioare lungi? Bun venit in zona dreptunghiului. Vestea buna: majoritatea modelelor au forma corpului tau, ceea ce inseamna ca majoritatea hainelor sunt concepute pentru constructia ta.

Dar, din pacate, unele femei dreptunghiulare se ingrijoreaza ca nu par „suficient de feminine” sau ca fundurile lor sunt „prea plate”. Daca asta este un impediment in a te simti confortabil cu tine incearca piese de lenjerie modelatoare pentru forma corpului tau, cum ar fi chilotul modelator cu efect de push-up.

Forma clepsidra
Daca soldurile si umerii au aceeasi latime si talia este conturata in mod natural, ai mult ravnita constructie a clepsidrei. Esti o norocoasa!

Chiar daca te-ai nascut cu o forma pe care multe femei doresc sa o imite, este posibil sa ai perioade in care greutatea oscileaza si niste pliuri ajung sa te deranjeze. Poti incerca un chilot modelator cu talie inalta, tanga sau normal, care sa iti finiseze forma.

Forma para
Daca ai un bust mic, umeri subtiri, talie bine definita, solduri bine definite si fund rotund, ai un tip de corp de para. Melodii precum „Baby Got Back” au fost scrise despre superbe ca tine. Dar, chiar daca aceasta forma de corp este acum foarte populara si laudata, este posibil ca standardele de frumusete nerealiste sa te fi dus la o relatie dragoste-ura cu jumatatea de jos.

Ca sa iti defineti posteriorul incearca sa imbraci pantaloni scurti modelatori. Efectul este garantat.

Forma potrivita pentru TINE

Toate suntem frumoase exact asa cum suntem si purtarea lenjeriei modelatoare nu inseamna transformarea corpului in ceva ce nu poate fi. Apelam doar la mici trucuri pentru a ne simti mai increzatoare si mai frumoase.